2018./2019. mācību gads

25. – 29. marts. Dzīvojam veselīgi!

Nevienam nav noslēpums, ka bērzu sulas lieliski attīra organismu, apgādā mūsu organismu ar nepieciešamo šķidruma daudzumu un arī minerālvielām.

Tieši tāpēc no 25. -29. martam Stalbes vidusskolas sākumskolā bija sulu tecināšanas nedēļa, kuras laikā skolēni iepazina sulu tecināšanas procesu, izjautāja savus vecākus par viņu pieredzi sulu tecināšanā un katru dienu dzēra svaigas bērzu sulas.

24. marts. Veselību veicinoša skola

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par tuberkulozi un tās profilaksi, katru gadu 24.martā tiek atzīmēta Pasaules Tuberkulozes diena.Šīs dienas ietvaros 9.klases skolēni bioloģijas stundās iepazinās ar plašāku informāciju par šo slimību, kā atpazīt simptomus, kas jādara, lai nesaslimtu. Tika pārrunāti gadījumi, kā var inficēties un saslimt. Kā arī, kādi ir piesardzības pasākumi, ja blakus ir cilvēki, kuri jau slimo ar tuberkulozi. Skolēni klausījās skolotājas stāstījumā, vēroja prezentāciju. Pirms tam, mācoties par elpošanas orgānu sistēmas slimībām, paši skolēni jau bija veidojuši prezentācijas par slimībām, tajā skaitā arī par tuberkulozi. Runājot par asinsriti, skolēni mācījās atpazīt insulta un infarkta simptomus, kā rīkoties, ja ir aizdomas par šīm slimībām. Mācoties par ādu, tika runāts par ādas nozīmi, par to, kā saglabāt ādas dabiskās īpašības, kā to pareizi kopt. Tuvojoties sauļošanās sezonai, tika akcentēta starojuma ietekme uz veselību, kā atrasties svaigā gaisā, nekaitējot organismam. Nodarbību noslēgumā skolēni veidoja kolāžas par veselīgu dzīvesveidu.

Bioloģijas skolotāja Ilze Rēķe

20. – 21. decembris, 2018. 

ESF projekta „Slimību profilakses un kontroles centra organizēti vietēja mēroga pasākumi sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei pašvaldībās” ietvaros decembra mēnesī Stalbes vidusskolā 9. klasē norisināsies pasākumu kopums par pozitīvas savstarpējās komunikācijas veidošanu un konfliktu risināšanu ņirgāšanās profilaksei.

19. oktobris 

Skolā viesojās Cēsu iecirkņa Nepilngadīgo lietu inspektore Evita Kalniņa ar lekciju “Nē apreibinošām vielām”. Lekciju apmeklēja 7. – 9. klases skolēni.

Oktobris ir mēnesis, kad skolā sākas akcijas SKOLAS PIENS un SKOLAS AUGLIS. Šo akciju mērķis ir aicināt skolēnus pievērsties veselīgam dzīvesveidam, dodot iespēju cienāties ar pienu un augļiem vai dārzeņiem 3 reizes nedēļā. Kā ik gadu, akciju uzsākot, arī šogad 1.-4. klases skolēni piedalījās nodarbībā. Nodarbības laikā skolēni varēja uzzināt, kas ir šīs akcijas, kādēļ un kādās valstīs tās tiek organizētas, kas ir Latvijas skolas augļa grozā. Praktiskajā daļā skolēni dalījās grupās un veica dažādus uzdevumus, un vēlāk prezentēja paveikto.

18. septembris 

Slimības profilakses un kontroles centrs (SPKC) viesojās skolā, lai vadītu nodarbības 1. klasei par tēmu “HIGIĒNA” un 2., 3. klases skolēniem – par tēmu “TRAUMATISMS”.

Varētu arī interesēt...