10.oktobris – Pasaules psihiskās veselības diena

Katru gadu 10.oktobrī tiek atzīmēta Pasaules psihiskās veselības diena.  

Psihiskā veselība ir raksturojama kā labklājības stāvoklis, kurā indivīds realizē savas spējas, tiek galā ar dažādām dzīves situācijām, var mācīties un strādāt produktīvi, kā arī spēj dot ieguldījumu sabiedrībā. Lai uzturētu labu psihisko veselību, par to ir jārūpējas ik dienu, līdzīgi kā rūpējamies par savu fizisko veselību. Rūpes par psihisko veselību ļauj justies labāk, dzīvot mierīgāk un sasniegt savus mērķus, kā arī mazina risku attīstīties dažādām psihiskām saslimšanām, kā depresija, trauksme u.tml.  

Šogad Pasaules psihiskās veselības dienā esam sagatavojuši infografiku “Kā pārvarēt stresu?”7 dienu plānu “Rūpējies par savu un tuvinieku psihisko veselību”, kurā norādīti aktivitāšu piemēri katrai dienai, un plāna sagatavi, kuru var izdrukāt un izdalīt izglītojamajiem, aicinot viņus aizpildīt plānu ar pašu izdomātām idejām, kas ne tikai vairos labos darbus, bet arī veicinās rūpes par savu un tuvinieku psihisko veselību. Pielikumā nosūtām failus PDF un JPG formātā.  

Aicinām Pasaules psihiskās veselības dienā izmantot arī SPKC iepriekš izstrādātos informatīvos materiālus, izglītojot gan skolēnus, gan skolēnu vecākus un izglītības iestādes darbiniekus: 

Aicinām iepazīties arī ar citiem materiāliem par psihisko veselību: 

Varētu arī interesēt...