Pasaules miega diena

18. martā tiek atzīmēta Pasaules miega diena ar mērķi palielināt sabiedrības izpratni par veselīgu miegu un tā ieguvumiem. Šogad Pasaules miega dienas tēma un sauklis ir “Kvalitatīvs miegs, vesels prāts, laimīga pasaule”, vēršot uzmanību tādiem jautājumiem kā – kvalitatīva miega ietekme uz cilvēka psihisko veselību un koncentrēšanās spējām, kā arī noguruma izraisītu fizisku, psihisku un emocionālu nomāktību. Ikvienam jāatceras, ka kvalitatīvs miegs ir cilvēka veselības pamatā! 

Šogad Pasaules miega dienas ietvaros Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti ir izstrādājuši infografiku par miega higiēnu, skaidrojot vienkāršus veidus, kā uzlabot miegu ikdienā. Pielikumā nosūtām šo infografiku gan pdf, gan png (attēla) formātā tematiskās dienas tēmas aktualizēšanai izglītības iestādē. 

SPKC speciālisti papildus ir izstrādājuši arī dažādas darba lapas ar uzdevumiem skolēniem par miega veselību un higiēnu, kuras pievienotas e-pasta pielikumā pdf formātos ērtākai materiālu drukai: 

  • “Atrodi 10 atšķirības attēlos” – pirmsskolas un sākumskolas vecuma skolēniem; 
  • “Ievieto trūkstošos vārdus” – sākumskolas un pamatskolas vecuma skolēniem; 
  • “Atrodi kādu, kurš..” – sākumskolas un pamatskolas vecuma skolēniem; 
  • “Veselīga miega BINGO” – pamatskolas un vidusskolas vecuma skolēniem; 
  • “Mana miega uzraugs – dažāda vecuma skolēniem. 

Informatīvie materiāli un darba lapas ar uzdevumiem:

Varētu arī interesēt...