Silto Džemperu diena

Skatīt bildes Galerijā šeit.

17. februārī mūsu Stalbes pamatskola piedalījās ekoskolu rīkotajā akcijā – SILTO DŽEMPERU DIENA.

Akcijas moto –
Parādi savu rīcību klimata labā, uzvelc siltu džemperi, bet par 1 grādu samazini siltumu telpā!

Apkures samazināšana skolā netika plānota, jo mums ir arī pirmskola un sākumskola, kuras bērni nevar tik ātri pielāgoties telpu temperatūras izmaiņām. Vispirms ekopadomes skolēni iepazīstināja klašu kolektīvus ar akcijas ideju un izstrādāja pasākuma scenāriju. Veica aptauju , kuras rezultātā noskaidrojām, ka mums skolā ir mēreni silti, tomēr stāvos un klasēs ir temperatūras atšķirības. Daudzi uzsver, ka skolas apkure rudeņos būtu jāsāk agrāk, jo klasēs ir auksti um mitrs.Ventilācijas sistēma kopumā apmierina, jo svaigs gaiss ir nepieciešams, dažās klasēs tā ir pat par maz.Mājās visi cenšamies taupīt elektroenerģiju, par siltuma taupīšanu atbild vecāki.

Bet īstenībā sanāca tā, ka katlu mājā tieši notika remontdarbi, un siltums skolā uz pusi dienas tika atslēgts. Izrādījās, ka saģērbties ziemā siltāk var būt vērtīgi un pat interesanti.

Jo skolā notika tematisks SILTO DŽEMPERU DIENAS konkurss, žūrija izvirzīja uzvarētājus četrās nominācijās (atraktīvākais, dabai draudzīgākais, pieskaņoti aksesuāri un Valentīndienas džemperis).  Uzvarētāji saņems ekopadomes skolēnu darinātās dabai draudzīgās balvas.

Paldies mūsu čaklajiem pasākuma organizatoriem- Alisei, Ralfam, Rebekai, Elizabetei, Samantai, Amandai, Martai, Eunikai.

Vides izglītības pulciņa skolotāja Adrija Fusa

Varētu arī interesēt...