Mājturības dienas aktivitātes

Radošās darbnīcas meitenēm – “Mana vasara”, “Kulinārijas meistarklase”, “Ūdensroze”, zēniem – makšķerēšana no ēsmas līdz lomam, bet sākumskolas skolēniem – vizīte vietējā mēbeļu uzņēmumā “Straubek”. 

1. darbnīca – “Mana vasara”  jeb sapnis par vasaru. Dekupāžas tehnikā tika apdarināti stikla trauki. Darbā tika izmantoti dabas materiāli, dažāda veida papīrs, salvetes un krāsas! (Skolotāja Svetlana Jonāse)

2. darbnīca  – “Kulinārijas meistarklase”. Katrai komandai bija iespēja gatavot savu ēdienu, pārliecinoties par savām zināšanām un prasmēm, kuras jau iepriekš apgūtas, vai arī apgūst ko pavisam jaunu! Paldies meistarklases vadītājai Vitai Lapsiņai (Skolas padome) par profesionalitāti un dalīšanos pieredzē. 

3. darbnīca – “Ūdensroze”. Izvēloties sev tuvo krāsu toņu papīru, meitenes katra izgatavoja savu ūdensrozi. Bija iespēja pārliecināties par savu roku veiklību un papīra locīšanas precizitāti. Ziedi tapa visdažādākajās toņu gammās no niansētiem pasteļtoņiem  līdz kontrastkrāsām. (Skolotāja Jolanta Dzene)

Dienas noslēgumā notika degustācija un darbu skate!

4. “Makšķerēšana” – skolotāja Jāņa Mičuļa vadībā tika īstenots zēnu sapnis: makšķerēšana no ēsmas līdz lomam.

5. Sākumskolas skolēni 30.maijā devās uz vietējo mēbeļu uzņēmumu “Straubek”, lai apskatītu un izzinātu, ar ko uzņēmums nodarbojas. Kopīgi tika noskaidrots, kādu profesiju pārstāvji strādā uzņēmumā. Tika izzināts, kādas rakstura iezīmes ir nepieciešamas labam  galdniekam, no kāda koka ražo mēbeles, cik pelna galdnieks, vai mēbeles eksportē, cik galdnieku strādā uzņēmumā, cik gadus uzņēmums pastāv.

Sapratām, lai kļūtu par labu galdnieku, ir nepieciešama  gudrība un prasme būt pacietīgam! 

Varētu arī interesēt...