Stalbes pamatskolas absolventu salidojums

26.augustā notika Stalbes pamatskolas absolventu salidojums, kā arī skolas 35 gadu jubileja.

Kopā pulcējās gan skolas absolventi, gan bijušie un esošie skolotāji.

Esam piedzīvojuši daudz kopā šajos skolas gados – gan priekus, gan bēdas, gan smieklus, gan asaras. Bijām šeit, lai atzīmētu to, kas mūs padara tik īpašus.

“ Vai skolotājas ir raganas? Tas ir jautājums, kas daudziem skolēniem nāk prātā, kad viņi redz savas skolotājas rīkojamies dīvaini, piemēram, uzdodot mājasdarbus, pieprasot klusumu vai liekot mācīties garlaicīgus faktus. Bet vai tas nozīmē, ka viņas ir īstas raganas, kas spēj burties, lādēt un radīt postu? 

 Protams, ka nē! Viņas nav raganas, bet gan draugi, pakalpojuma sniedzējas un mācītājas, kas mums dod iespēju iepazīt pasauli un sevi. Un, ja reiz kāda skolotāja izskatās vai uzvedas kā ragana, tad varbūt viņai ir slikts diena vai viņa ir nogurusi. Mums jābūt saprotošiem un jaukiem pret viņu, jo varbūt tā mēs varētu padarīt viņas dienu labāku. Un ja nekas nepalīdz, tad mums jācer, ka viņa drīz atgriezīsies savā normālajā formā un kļūs par mūsu draugu,” šīs bija vakara vadītājas, skolas absolventes Anetes Dzenes, pārdomas par skolotājām pirms

 Raiskuma teātra  izrādes “Raganu Ballīte”.

Turpinājumā mūs sagaidīja ceļojums cauri laikiem, kad absolventi atbildēja uz jautājumiem, padižojās ar saviem sasniegumiem.

Koncertā uzstājās absolventi: Santa Emse, Kristers Briedis. Par savu izvēlēto un iegūto profesiju stāstīja Kristīne Leitāne.

Turpinājuma bija dejas un atmiņu ķeršanas mirkļi pie galdiņiem.

Paldies par vakara vadīšanu Anetei Dzenei un par muzikālo noformējumu koncertmeistaram Kristeram Briedim!

Paldies jums visiem par šo brīnišķīgo laiku!

.

Varētu arī interesēt...