Lieldienas Stalbes skolā

6. aprīļa pēcpusdienā Stalbes pamatskolas skolēni sanāca  kopīgās Lieldienu aktivitātēs. Visi  meklēja Lieldienu olas, kuras bija  izvietotas skolas pagalmā. Tās bija sarūpējuši skolotāji, nokrāsojot skaistas 89 olas. Aktīvākie olu “mednieki” tika pie balviņām.

Katrs skolēns, izmantojot dabas materiālus, bija nokrāsojis divas oliņas, lai piedalītos  aktivitātēs: olu kaujas un olu ripināšana. Stiprāko olu īpašnieki tika pie pārsteiguma.

Kur nu bez Lieldienu zaķa! Šis simbols individuāli un pa klašu grupām tika veidoti, izmantojot dažādus dabas materiālus. Skolas foajē sapulcējās ļoti liela zaķu kompānija. Skaistākos zaķus no dabas materiāliem, pūpoliem, izveidoja 8. klases meitenes. Zaķi no siena darināja 4. klases grupa.

Skolēni nostiprināja zināšanas par Lieldienu tradīcijām, aktīvi darbojoties. Izprata, kādi ir Lieldienu simboli un kāpēc svin Lieldienas.

Kopā bija priecīgi. Paldies skolotājiem par skaisti nokrāsotajām olām, skolas saimniekam Atvaram par silīšu pagatavošanu! Bērniem par aktīvu dalību!

Sākumskolas skolotāja Jana Palsa

Skatīt bildes Galerijā šeit.

Varētu arī interesēt...