Ēnu dienas 2023

Ēnu dienā Stalbes pamatskolas skolēniem bija iespēja iepazīt profesionāļu darbu klātienē.

Skatīt bildes Galerijā šeit.

5.klases skolēni atzīst, ka ļoti nozīmīgi bija izzināt dažādas profesijas. Emija iepazina manikīres profesiju salonā ”Dinastija”, Madara izzināja pavāra profesiju Stalbes pamatskolas ēdnīca, Patrīcijai bija iespēja piedalīties pārdevējas ikdienā Stalbes veikalā ”Līči”, Ivo iepazina galdnieka profesiju ”Straubek Furnitūre”, Rainers redzēja, kā strādā PKS ”Straupe” valdes priekšsēdētājs, Roberts ēnoja komunālās saimniecības vadītāju Pārgaujas apvienības pārvaldē. 

6.klases skolēns Mārtiņš iepazina lietvedes darba pienākums Valmieras Gaujas krasta vidusskolas attīstības centrā, Ričards izzināja pavāra profesiju restorānā “Jāņoga” Cēsīs. 

7.klases skolnieces Marta un Samanta aktīvi ēnoja vetārsta profesiju SIA “Pārgaujas Veterinārā klīnika” Valmierā. Meitenes atzīst, ka  izdevās iepazīt vetārstes Annas Zālītes  darba dienu un darba pieredzi, gūt pārliecību, ka izvēlētā profesija ir interesanta un saistoša.  

Mārtiņš ēnoja kulinārijas ceha vadītāju veikalā “Mego” Cēsīs. Mārtiņam bija iespēja iepazīt arī  ceha pavāra darba dienu.

Arī 8. klases skolniecei Rebekai bija iespēja ēnot vetārsta profesiju SIA ART veterinārmedicīnas praksē Limbažos. Vetārste Arta Kalniņa deva iespēju iepazīt spraigo darba dienu. Tika apmeklētas vairākas saimniecības, tā iepazīstot lauksaimniecības dzīvnieku veterinārārsta profesiju. Vienā no saimniecībām bija jāizmeklē aitu mirstības iemesls. Pēc ēnu dienas Rebekas atzīst, ka profesija joprojām šķiet saistoša.

Ēnu dienā gūtā pieredze motivē skolēnus turpināt izzināt savu nākotnes profesiju, gūt pārliecību par izvēles atbilstību vai arī izzināt sevi un iepazīties arī ar citām profesijām turpmākajos gados pirms karjeras lēmuma pieņemšanas

Paldies vecākiem par aktīvu līdzdalību ēnojamo piesaistē!

Karjeras konsultante Jolanta Dzene

Varētu arī interesēt...