Pirmklasnieks muzejā

Programmas “Latvijas skolas soma“ ietvaros 31. martā Stalbes pamatskolas 1. klase devās  ekskursijā uz Cēsu Vēstures un mākslas muzeju.

Skatīt bildes Galerijā šeit.

Ar spēles palīdzību tika izprasts, kas ir muzejs, ko dara muzejā un kā jāuzvedas muzejā. Ar atļauju, ieejas biļeti, skolēni devās muzejā. Metot metamo kauliņu un atbildot uz dotajiem  jautājumiem, pirmklasnieki iepazina  pils  telpas, to būtību, izvietotās lietas, piederumus,  to vecos nosaukumus un iedzīvotājus, kuri kādreiz te dzīvojuši.

Skolēni bija vecajā ķēķī, redzēja ar  seno ābolu mizotāju, kafijas dzirnaviņas un sulu spiedi un apskatīja citus piederumus. Redzēja senāko Latvijas karogu. Redzēja lāča zobu, seno iedzīvotāju lietas, piemēram, karoti ar gravējumu. Klausījās senās valodas. Kartes spēlē izprata, pa cik vārtiem pilī kādreiz senie iedzīvotāji varēja iekļūt. Bija telpā, kur senāk atpūtās pils iemītnieki un dzēra tēju.

Skolēni uzzināja daudz jaunu, senu vārdu, to nozīmi. Izprata, ka skatoties, klausoties un lasot anotācijas blakus ekspozīcijai, var uzzināt daudz jaunas informācijas.

Sākumskolas skolotāja Jana Palsa

https://www.facebook.com/hashtag/skolassoma

Varētu arī interesēt...