Stalbes un Straupes ekoskolu komandu radošā pēcpusdiena “Augu un dzīvnieku bioloģiskā daudzveidība”

Skatīt bildes Galerijā šeit.

17. februārī Stalbes pamatskolā notika izzinoši- radošā pēcpusdiena, kurā  erudīcijas viktorīnā „Augu un dzīvnieku bioloģiskā daudzveidība„ un radošajā darbnīcā ”Auga, puķes vai dzīvnieka kostīms”, uzkrāto zināšanu pūrā un radošajās  prasmēs spēkiem mērojās  Stalbes un Straupes skolu ekopadomju un draugu  4.-6. un 7.-9. klašu komandas.

Komandu dalībnieki  bija izpildījuši mājasdarbu- krājuši zināšanas par augu un dzīvnieku biloģsko daudzveidību, tās saglabāšanu un vairošanu, kā arī zīmējuši skices  un sagatavjuši materiālus darbam radošajā darbnīcā.

Erudīcijas viktorīnā 4.-6. klašu grupā uzvarēja Straupes pamatskolas komanda, bet 7.-9. klašu grupā zinošākā izrādījās Stalbes ekopadomes komanda. Pēc īsas  našķu pauzes sākās darbs radošajās darbnīcās. Pārsteidza izmantoto materiālu un izveidoto kostīmu dažādība: no pet pudelēm un kartona kastēm izauga ekoloģisks koks, ietinamā materiāla , kas iedzīvojas ūdens pasaulē, līdz ozolzaru  un tekstila izmantošanas.Komandas savus kostīmus prezentēja un demonstrēja skatītājiem, to dažādību var apskatīt pievienotajā fotogalerijā.

Stalbes pamatskolas 4.-6. klases komandas dalībniecēm visvairāk patika darbošanās radošajā darbnīcā- tika izveidoti pat divi kostīmi- Piramidālais ozols, kurš aug mūsu skolas apstādījumos un Saulespuķes tērps- atbalsts Ukrainai, kā arī vasarā mūsu skolas puķu dobēs krāšņi zied saulespuķes. Piebildīšu, ka mūsu 7.-9. klašu radošā komanda veidoja atraktīvu tekstila kaķa tērpu .

7.-9. klašu komandas dalībniece Amanda dalījās iespaidos par erudīcijas viktorīnu- uzsvēra, ka pasākuma ievada daļā bioloģijas skolotāja Ilze Rēķe ļoti saturīgi pastāstīja par bioloģisko daudzveidību uz mūsu planētas. Atzīmēja to, ka pašlaik dzīvība uz zemeslodes ir nonākusi masu iznīkšanas posmā. Katru gadu izmirst vairāki tūkstoši sugu. Un kā viens no galvenajiem draudiem bioloģiskajai daudzveidībai pēdējā laikā ir atzīta globālā sasilšana, ko pēdējos gados sākam izjust arī mēs Latvijā. Pateicoties erudīcijas spēlei  atcerējāmies vai uzzinājām, kas ir gada augs, dzīvnieks, putns, sēne Latvijā, cik muskuļi ir kaķa ausij, kā attīstās tauriņš, atšķirt kultūraugus no savvaļas augiem un vēl un vēl…

Liels paldies visai mūsu skolas skolēnu komandai, kas piedalījās pasākuma organizēšanā un darbojās tajā, īpašs paldies bioloģijas skolotājai  Ilzei Rēķei par erudīcijas viktorīnas sagatavošanu un dalību pasākuma vadīšanā, sākumskolas skolotājām J.Palsai, I.Ozolai par erudīcijas viktorīnas jautājumu sagatavošanu 4.-6. klašu grupai,  Intai Rajeckai par dāsni dāvinātajiem  ābolu čipsiem un garšigo ābolu sulu, skolas saimniekam Atvaram Kalniņam par atsaucību materiālu un našķu sagādē,  līdzdarbošanos pasākuma laikā, amatu mācības skolotājam J.Mičulim par izcilajiem dekoratīvajiem koka šķīvjiem. Paldies mūsu ciemiņiem Straupes pamatskolas skolēnu komandai un skolotājām Annai un Laumai, jo bez viņiem jau šis pasākums nebūtu noticis!

Stalbes pamatskolas ekopadomes vadītāja Adrija

Varētu arī interesēt...