Ekoskolu Ziemas forums 2023

Skatīt bildes Galerijā šeit.

Šogad Latvijas Ekoskolu Ziemas forums no 24.-26. februārim  norisinājās mums “kaimiņos” – Valmieras 2.pamatskolā. Lielās ieinteresētības  dēļ  katru Ekoskolu drīkstēja pārstāvēt tikai 2 skolēni un 1 pedagogs. No mūsu Stalbes pamatskolas tie bijām mēs – Elizabete Dārziņa, Samanta Seikstule un skolas Ekopadomes vadītāja Adrija Fusa.

Ar  forumā gūtajiem iespaidiem dalās Elizabete un Samanta: “No 24. -26.februārim bijām Ziemas Ekoforumā Valmieras 2.pamatskolā. Uzzinājām daudz jauna par aktuālajām dabas, vides problēmām. Mēs, skolēni , bijām sadalīti komandās- kur katrai komandai tika iedota darba tēma. Mūsu komandas tēma bija “Videi draudzīgāki pārvietošanās veidi”. Piedalījāmies nodarbībās, darbnīcās, klausījāmies dažādu ar vides jautājumiem saistītu jomu speciālistu pieredzes stāstus. Arī vingrojām, sportojām – gājām nakts trasē, kurā pildījām uzdevumus, kas palīdz saliedēt komandu, ballējāmies līdz naktij, skatījāmies improvizācijas teātri.

Edienreizēs tika pasniegts veģetārs ēdiens, bija iespēja pagaršot ko jaunu. Viena no darbnīcām bija “Kļūsti par publiskās runas meistaru”, kuru vadīja Normunds Bērzs. Mūsuprāt- visinteresantākais notikums bija nakts trase, jo kļuvām saliedētāki, atvērtāki viens pret otru.

Foruma galvenais mērķis– uzdevums bija  pētīt un sagatavot prezentāciju par doto tēmu- mūsu komandai “Videi draudzīgāki pārvietošanās veidi”.  Prezentācija izdevās labi un tad sekoja pasākuma noslēgums, kopīgi foto, kurus var apskatīt pievienotajā galerijā. Tika paziņoti rezultāti un skatītāju simpātija, mūsu komandas prezentācija tika nominēta kā “Cilvēkos ir spēks un pretrunīgākais  motivators”. Kopumā ļoti patika šis forums, vēlētos arī turpmāk piedalīties šāda veida pasākumos.”

Tikai piebildīšu, ka šis forums bija vērtīgs arī Ekoskolu skolotājiem- mēs uzzinājām daudz jaunas informācijas, smēlāmies idejas darbam par kopējo kritisko ekoloģisko situāciju uz mūsu planētas un konkrēti Latvijā.  Arī, ko mēs varam šeit un tagad darīt klimata pārmaiņu mazināšanā. Man personīgi vispārsteidzošākais atklājums bija, ka var just sāta sajūtu, uzturā lietojot tikai pareizi pagatavotu veģetāro pārtiku! Bija ļoti interesanti un mums patika!

Stalbes pamatskolas Ekopadomes dalībnieces Elizabete Dārziņa, Samanta Seikstule
skolas Ekopadomes vadītāja Adrija Fusa

Varētu arī interesēt...