Ekopadomes labdarības akcija ”Palīdzi dzīvnieku patversmei LĀCĪŠI pārdzīvot ziemu”

Skolēnu ekopadomes organizētā labdarības akcija ”Palīdzi Cēsu novada dzīvnieku patversmei LĀCĪŠI pārdzīvot smago ziemu”.

Dzīvnieku patversmes visā pasaulē dod patvērumu klaiņojošiem, pamestiem un nodotiem dzīvniekiem. Patversmes arī nodrošina ērtu un komfortablu vidi dažādu iemeslu dēļ slikti aprūpētiem vai pēkšņi vairs saimniekiem “nevajadzīgiem” mājdzīvniekiem, ļauj iespēju adoptēt dzīvniekus, tādējādi atgriežot tos atpakaļ mājdzīvniekam tik ļoti labvēlīgajā vidē.

Lai pienācīgi aprūpētu savus iemītniekus, patversmēm ļoti bieži pietrūkst tam nepieciešamais finansējums vai materiālais nodrošinājums. Daudzos gadījumos jāsaskaras ar novārgušiem dzīvniekiem, kam vajadzīga tūlītēja un dārga medicīniskā palīdzība.

Tāpēc šajā mācību gadā Rudens labdarības akciju  ietvaros skolā rīkojām finansiālās un materiālās palīdzības ziedojumu vākšanu  mums tuvākajai Cēsu novada dzīvnieku patversmei Lācīši. Centāmies sagādāt tieši speciālo barību sterilizētiem dzīvniekiem, kvalitatīvus kārumus sunīšiem, ekoloģiskas smiltis kaķīšiem, piemērotas siltas segas un citus siltumu uzturošus materiālus.

Paldies skolas ekopadomes dalībniecēm  Elizabetei, Rebekai un Eunikai par  šīs akcijas jauko prezentāciju sākumskolas skolēnu grupā. Kopumā arī izrādījās, ka čaklākie barības un mantu ziedotāji bija sākumskolas skolēni un viņu vecāki, arī  kaimiņi. Saziedotās mantas ar grūtībām ietilpinājām skolas saimnieka Atvara mašīnā. Par saziedotajiem 90 eiro iegādājāmies ZOO veikalā dāvanu karti, ko arī nodevām Cēsu dzīvnieku patversmei Lācīši.

Ekopadomes dalībnieki Ralfs un Samanta dalās savos iespaidos par dzīvnieku patversmes apmeklējumu:
 „Mēs bijām apciemot dzīvnieku patversmi, kur arī aizvedām mūsu skolas ziedojumus. Lācīšu darbiniece mums izrādīja un pastāstīja par katru tās iemītnieku- katram bija savs atšķirīgs šeit nonākšanas stāsts, kurus klausīties bija skumīgi. Dzīvnieku bija daudz, visi izskatījās labi kopti. Sunīši likās ļoti enerģiski, kaķīši ļoti mīļi- bet, redzot tik daudz dzīvnieku bez saimniekiem, jutāmies ļoti bēdīgi. Lai patversmju nebūtu- mums liekas, ka ar saviem mājdzīvniekiem jāapietas ļoti uzmanīgi un tie rūpīgi jāpieskata. Īpaši mums patika mazs un apaļš sunītis, kuru saimnieks  esot atstājis patversmē viņa sliktā rakstura dēļ!”

Tāpēc būsim ļoti atbildīgi par tiem, ko esam pieradinājuši!
Mūsu stāsta turpinājums varētu sekot maijā pēc dzīvnieku patversmes Ulubele apmeklējuma.

Stalbes pamatskolas ekopadomes skolēni Ralfs S. un Samanta S.,
koordinatore Adrija Fusa

Varētu arī interesēt...