Dzejas diskotēka Stalbes pamatskolā

Vai Dzejas dienu aktivitātes var notikt diskotēkas laikā? Jā, var, ja tā ir Dzejas diskotēka! 30.augustā  Viesturdārzā Rīgā notika šāds pasākums, bet 15.septembrī mūsu skolas zālē iemirdzējās disko gaismiņas un sāka dunēt basi, jo 1.-9.klases skolēni un skolotāji bija sagatavojušies ļauties dzejas lasījumiem un dejām. Šī gada Dzejas dienu moto Latvijā ir “Dzeja vieno”, un to, cik visi bijām vienoti gan dejās, gan dzejas lasījumos, mēs piedzīvojām diskotēkā.

Skatīt bildes Galerijā šeit.

Mūsu skolas labais gariņš runcis Herkuless neatlaidīgi uzmanīja kārtību, padejoja un padraiskojās, bet “nolūza” pirmais, jo esot pārāk karsti gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

Pārsteigums bija Atvara, mūsu skolas absolventa un pašlaik darbinieka, uzstāšanās ar savas dzejas lasījumiem.

Dalībnieku atsauksmes:

  • “Bērniem bija nepieciešama kopā būšana un “izlādēšanās!”
  • “Izcila pasākuma ideja un tās realizācija – kā apvienot “patīkamo ar lietderīgo. Deja un dzeja ļoti labi kopā skanēja.”
  • “Ļoti jauks skolēnu un skolotāju saliedēšanas pasākums. Iespēja runāt publikas priekšā ikvienam, kuram bija drosme. Atmosfēra burvīga, vadītāji uzdevumu augstumos.”

Paldies radošajiem, aktīvajiem skolēniem un skolotājiem par ļaušanos visam, ko nepārspējamie vadītāji piedāvāja!

Paldies vadītājiem – Ralfam (dīdžejs), Samantai, Keitai, Martai, Eunikai, Rebekai, Elizabetei – par brīnišķīgo organizētību, dejas soļu mācīšanu, spēlēm tik ļoti, ka paši mazākie (1.-4.klase) neparko negribēja noticēt, ka viss beidzas.

Atvadoties daudzkārt skanēja jautājums: “Vai nākamgad atkal varēsim rīkot diskotēku?”
Protams, ka varēsim, un šāds Dzejas dienu pasākuma formāts varētu kļūt par tradīciju.

Varētu arī interesēt...