Izrāde “Klusētāji”

Stalbes pamatskolā 26.maijā projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros viesojās Istabas teātris ar režisora J.Znotiņa iestudēto izrādi pusaudžiem “Klusētāji”, kas stāsta par cilvēku vienaldzību un tās drūmajām sekām. Kāpēc bieži vien izvēlamies klusēt, kad patiesībā būtu vajadzējis iesaistīties un runāt?

Izrādes darbība norisinājās trīs klases telpās, stāsta varoņiem  – aktieriem Antai Aizupei, Oskaram Florencam-Vīksnem, Jānim Znotiņam – mainoties vietām un ik pa laikam sastopoties. Tādejādi katra no skatītāju grupām (5.-9.klases skolēni) redzēja to pašu un tomēr citu izrādi. Skatītājiem bija  iespēja uzzināt, kāds ir katra iesaistītā jaunieša skatupunkts uz notikušo – kas viņiem lika tā rīkoties, ko viņi gribētu mainīt un kā viņi šodien sadzīvo ar pagātnē pieņemtajiem lēmumiem.

Skolēniem ļoti patika gan izrādes saturs, gan aktieru lieliskais tēlojums, viņi atzina, ka ne mirkli nebija garlaicīgi, bija interesanti, kā arī bija daudz smieklīgu epizožu. Tāpat skolēni priecājās, ka pēc ilgstoši tiešsaistē vērotajām kultūras norisēm īsts teātris un vēl tieši mūsu skolā jau vien bija kā piedzīvojums. Izrāde lika skolēniem aizdomāties par to, kā tad ir ierasts viņu klasēs – vai klusēt vai tomēr runāt, kad tas ir nepieciešams.

Paldies jāsaka radošajai komandai par aktuālo, saistošo izrādi un atsaucību, kā arī projektam “Latvijas skolas soma” par iespēju skolēniem gūt šādu pieredzi.

Varētu arī interesēt...