Kampaņa “Digitālās drošības ceļvedis”

SIA “Tet” tikko ir uzsācis sociālo kampaņu “Digitālās drošības ceļvedis”. Līdz pat jūnija sākumam informēsim un izglītosim sabiedrību, veicinot tās digitālo iekļaušanu (vērsīsim visas sabiedrības uzmanību un radīsim izpratni par kiberdrošības nozīmi un nepieciešamību ikdienā, mācību procesā un privātā komunikācijā, biznesā un darbā; veicināsim sabiedrības digitālās drošības un datu aizsardzības zināšanas un prasmes – interneta tīklā, tajā skaitā WiFi tīklā, lietojot e-pastu, izmantojot viedtālruni, planšeti, datoru u.c.; sniegsim praktiskus ieteikumus ikvienam proaktīvai rīcībai kiberdrošībā un veicināsim kiberhigiēnas paradumu izveidi).

SIA “Tet” vērš uzmanību, ka digitālo uzbrukumu riskam ir pakļauts ikviens sabiedrības loceklis, kurš izmanto dažādas ierīces un internetu. Pret digitālo drošību sabiedrībā ir jābūt tādai pašai attieksmei kā pret jebkuru citu drošību, piemēram, ugunsdrošību vai darba drošību.

Tā kā skolēniem/jauniešiem šajā kampaņā ir veltīta īpaša uzmanība,

  • esam sagatavojuši video lekciju. Sadarbībā ar Tet ekspertiem to veidoja Jorets – jaunatnei saistošā veidā stāsta par to, kā sevi pasargāt no krāpniekiem utt.
    Video ir pieejams šeit: https://www.youtube.com/watch?v=8PPuue9PmpU;
  • esam izveidojuši ieteikumus jauniešiem (vairāk par to pieejams šajā saitē);
  • par savām neveiksmēm digitālajā vidē stāsta un turpinās stāstīt arī influenceri, kuri sociālajos tīklos (TikTok un Instagram) ir iecienīti jauniešu vidū. Aicinām jauniešus ieklausīties citus pieredzē, lai savā digitālajā dzīvē nepieļautu līdzīgas kļūdas.

Vairāk par visu var lasīt šeit: tet.lv/digitaladrosiba Informācija pakāpeniski tiks papildināta – ar cilvēkstāstu video, testiem utt.

Varētu arī interesēt...