2.Cēsu pulka Skolnieku rotas piemiņas karoga maiņas svinīgā ceremonija

2. Cēsu pulka Skolnieku rotas piemiņas karogs svinīgi nodots Valmieras Valsts ģimnāzijai.

23. septembrī Stalbes pamatskolā norisinājās svinīgā 2. Cēsu pulka Skolnieku rotas piemiņas karoga maiņas ceremonija. Pirms gada mūsu skola šo karogu saņēma glabāšanā no Mazsalacas vidusskolas, bet šogad to svinīgi nodevām tālāk Valmieras Valsts ģimnāzijai.

Pasākums sākās ar Stalbes pamatskolas Skolnieku rotas pulciņa vadītāja G. Norbuta uzrunu un  Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) orķestra pavadītu gājienu no Stalbes tautas nama uz Vīlandes skolnieku rotai veltīto pieminekli. Pie pieminekļa notika svinīgā karoga maiņas ceremonija, kā arī tika atklātas divas jaunas kalēja Arņa Lūsiņa veidotas piemiņas plāksnes, kas nu papildina kritušajiem igauņu skolniekiem veltīto pieminekli. Jaunās piemiņas plāksnes iesvētīja NBS kapelāns majors R. Krasinskis. Pasākuma dalībniekus uzrunāja Stalbes pamatskolas direktore J. Dzene, Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs H. Vents, Igaunijas vēstnieka vietniece K. Laus, M. Niklass, viceadmirālis G. A. Zeibots, aicinot cienīt un izzināt savas valsts vēsturi un pieminēt cilvēkus, kuri palīdzējuši izcīnīt Latvijas brīvību. Ar skaistiem dzejas un mūzikas priekšnesumiem viesus priecēja Stalbes pamatskolas teātra pulciņš un ansamblis skolotāju I. Kozlovskas un Z. Martinsones vadībā.

Pasākumā tika apbalvoti arī Stalbes pamatskolas pedagogi, kas snieguši ieguldījumu patriotiskās audzināšanas uzturēšanai un attīstībai skolā. Valsts izglītības satura centra atzinības rakstus saņēma M. Buša un G. Norbuts. Pateicības rakstus saņēma arī skolas pasākumu organizēšanas komanda: I. Kozlovska, Z. Martinsone un N. Ķibilda-Kinna.

Rakstu sagatavoja izglītības metodiķe N. Ķibilda-Kinna
 Foto: Santa Kušķe

Varētu arī interesēt...