Gada tēma- Bioloģiskā daudzveidība

2018./2019. māc.g. Gada tēma- BIOLOĢISKĀ DAUDZVEIDĪBA

15. aprīlis.  Mācību seminārs “Pārtika nav atkritumi”.

7.-9. klašu skolēniem notika mācību seminārs par pārtikas atkritumiem. Ar jauniešiem tikās “Zaļās brīvības” pārstāvis Valters Kinna. Skolēniem bija iespējas uzzināt un izvērtēt savu rīcību pārtikas, iegādē, glabāšanā un lietošanā, lai pēc iespējas mazāk būtu pārtikas atkritumi. 

No 29. oktobra līdz 2. novembrim. Ekoskolu rīcības diena Stalbes vidusskolā.

No 29.oktobra līdz 2.novembrim skolā notika ekoskolu rīcības diena „Nē vienreizējai plastmasai”. Šim pasākumam jau gatavojāmies laikus, meitenes šuva iepirkuma maisiņus no auduma atgriezumiem vai nolietotiem T- krekliem, zēni gatavoja gaļas dēlīšus no kokmateriālu atgriezumiem. Ekopadomes jaunieši šos priekšmetus dāvināja Stalbes un Rozulas iedzīvotājiem, vienlaicīgi informējot, kāpēc vajag atteikties no plastmasas. To, cik lielu postu videi nodara plastmasas atkritumi skolēniem pastāstīja DAP pārstāve B. Līviņa-Jarohoviča. Pēc tikšanās skolēni varēja pārbaudīt savas zināšanas spēlējot dažādas vides spēles.

No 29. oktobra līdz 4. novembrim Ekoskolu Rīcības dienas. EKOSKOLU RĪCĪBAS DIENĀS LATVIJAS SKOLAS AICINĀS ATTEIKTIES NO VIENREIZLIETOJAMĀS PLASTMASAS.

Ekoskolu Rīcības dienas ir plaša ikgadēja vides kampaņa Latvijā, kurā aicināta piedalīties ikviena Latvijas skola, lai kopīgiem spēkiem palīdzētu mainīt priekšstatus un paradumus veselākas vides vārdā. Šogad kampaņa notiks no 29. oktobra līdz 4. novembrim un vienos vairāk nekā 43 600 skolēnu un 5200 pedagogu.  Lasīt vairāk>>

11. oktobrī skolas ekopadomes vecāko klašu dalībnieki kopā ar skolotāju Intu Rajecku piedalīsies Ekoskolu reģionālajā pasākumā Limbažu 3.vidusskolā. Pasākuma galvenā tēma būtu iešana dabā un dabas aizsardzība. Lektoru stāstījumu no Pasaules dabas fonda (Dabai draudzīga iešana dabā un Zivju gids – par videi draudzīgām izvēlēm zivju ēdieniem), kam sekos āra aktivitātes, ar orientēšanos un erudīcijas punktiem Lielezera dabas takā. Šajā pasākumā paredzēta arī koku stādīšana pie Lielezera dabas takas – šī ir iespēja atstāt aiz sevis arī labus zaļus darbus.

22. septembris. Kampaņa “Mana jūra”.

Kampaņas ”Mana Jūra” mērķis ir vienkāršs- mēs gribam, lai mūsu jūra un piekraste būtu tīras. Stalbes vidusskolas 9.klases skolēni kopā ar Straupes pamatskolas 9. klases skolēniem  piedalījās projekta ” Piekrastes tīrrade”  22.septembra Limbažu novada posmā. Iniciatīva, kuras laikā 3,5 km posmā piekrastē vācām atkritumus- 14 plastmasas un 9 citi atkritumu maisi. Paldies izturīgajiem par darbu un kopā būšanu!   

 14. septembris. Ekoskolu pasākums Rīgā.

13. septembrī 7. -9. klases dodas ekskursijā uz Lubānas ezeru, kur iepazīsies ar Teirumnieku dabas taku  un piedalīsies meža orientēšanās aktivitātēs.

10. septembris. Ekopadomes sanāksme.

9. septembris.  Atkal pie skolas plīvos starptautiskais zaļais karogs.

4. septembris. Pārgājiens ar uzdevumies uz Rozulas skolu un tās apkārtni.

Varētu arī interesēt...