Ekopadomes mācību ekskursija

20. maijā Stalbes Ekopadomes skolēni kopā ar bioloģijas skolotāju Ilzi Rēķi un šā mācību gada Ekopadomes vadītāju  Adriju Fusu devās saliedējošiizzinošā mācību ekskursijā uz dzīvnieku patversmi ULUBELE, Siguldā apmeklēja Gaujas Nacionālā parka biroju un mājupceļā aktīvi darbojās komandas saliedēšanās spēlēs un atcerējās pa ceļam redzētos augus un dzīvniekus.

Skatīt bildes Galerijā šeit.

Ulubelē dzīvnieku patversmes vadītāja stundas garumā stāstīja par dzīvnieku labturības noteikumiem un vadīja ekskursiju pa dzīvnieku patversmes teritoriju- skatījām suņu un kaķu dzīvi būros, nožogojumos bez savām mājām un  saimnieka, jutāmies bēdīgi un pārdomu pilni. Nodevām patversmei pašu saziedotos naudas līdzekļus un dzīvnieku barību.

Siguldā apskatījām pils apkārtni un devāmies uz Gaujas NP biroju, kur mūs sagaidīja tā vadītāja Andrušaite. Noklausījāmies interesantu stāstījumu par mūsu dzīves vietas bagātīgo augu un dzīvnieku pasauli, smilšakmenu iežu atsegumiem Gaujas krastos, darbojāmies izzinošās darbnīcās.

Atpūtas bāzē Mārkulīči notika komandu sacensības: noskaidrojām, kuras komandas dalībnieki  ekskursijas laikā bijuši acīgākie – pamanījuši vairāk dažādu sugu augus un dzīvniekus.

Komandas sacentās veiklībā un saliedētībā dažādās stafetēs, gājām pāri Braslas upei pa trali un baudījām sauli un visi vienbalsīgi uzsvēra, ka ekskursija bija ļoti jauka.

Stalbes pamatskolas ekopadomes vadītāja Adrija Fusa

Varētu arī interesēt...