Veselību veicinošas skolas aktivitātes

Skatīt bildes Galerijā šeit.

Stalbes pamatskolas 7.un 9.klases skolēni 5. aprīlī piedalījās “Veselību veicinošas skolas” praktiskajās nodarbībās “Apgūsti veselīga uztura paradumus” ESF projekta Nr.9.2.4.2./16/I/106 ietvaros. Nodarbības vadīja lieliskā un nenogurdināmā uztura speciāliste Anete Platace.

Skolēniem bija iespēja izprast veselīga uztura principus un pašiem pēc receptes pagatavot trīs dažādus ēdienus: pamatēdienu – pilngraudu pastu ar Boloņas-ziedkāpostu mērci, brokastu granolu ar jogurtu un augļiem, kā arī uzkodu – pašgatavotus biezpiena sieriņus ar žāvētiem augļiem. Skolēniem darbojoties laiks paskrēja ātri, bija interesanti un lielākoties arī pagatavotie ēdieni garšoja.

M.R. Tauriņš, 9.kl.: “Bija jautri. Kāds ieguva gatavošanas pieredzi, kādam vienkārši bija interesanti. Patika gatavot tādus ēdienus, ko nekad neesmu redzējis, kā arī nogaršot klasesbiedru gatavotos gardumus. Žēl, ka bija tikai 2 stundas. Visi gribēja vairāk laika, lai varētu visu smukāk izdekorēt vai vairāk pagatavot. Kopumā bija ļoti interesanti un jautri, kā arī pamācoši. Būtu labi, ja varētu organizēt vēl šāda tipa pasākumus.”

Savukārt 2. un 3.klases skolēni 5. un 14. aprīlī čakli darbojās veselīga uztura olimpiādē. Stāsta 3.klases audzinātāja A.Sarapova: “Skolēni ieguva jaunas zināšanas par veselīgu uzturu, uzzināja, kas palīdz būt veselam un stipram, kādi produkti veido veselīga uztura šķīvi, kas ir olbaltumvielas un ogļhidrāti un cik bieži ēdienkartē jābūt dārzeņiem vai augļiem. Meistarklases nodarbībā skolēni paši pēc receptes varēja pagatavot veselīgus našķus. Noslēguma nodarbībā atraktīvā veidā ikviens  varēja parādīt savas jaunās zināšanas. Skolēni saņēma diplomus, veselīgus našķus, kā arī spēli par veselīgu uzturu.”

Direktores vietniece I. Lunte

Varētu arī interesēt...