Sākumskolas skolēnu pārgājieni septembrī

Siltajā un saulainajā 16. septembra dienā 1.klases skolēni devās savā pirmajā rudens pārgājienā ciemos pie klases audzinātājas. Pārgājiena laikā mazie viszinīši nostiprināja klases stundā apgūtos ceļa satiksmes noteikumus, vēroja gan dzīvos, gan nedzīvos dabas objektus, mācījās tos atpazīt, skaitīja spārnotos dzīvniekus, cepa ugunskurā desiņas, spēlēja spēles un minēja mīklas. 6 km garais pārgājiens stiprināja skolēnu izturību un palīdzēja vienam otru iepazīt. Pēcpusdien noguruši, bet priecīgi pirmklasnieki atgriezāmies skolā!

2. klase devās pārgājienā uz Ungurmuižu. Ar lielu aizrautību veicām savu uzdevumu un pa ceļam salasījām trīs lielus maisus ar atkritumiem. Par to bērni bija lepni, bet arī izteica sašutumu par cilvēkiem, kas piemēslo dabu. Šajā atvasaras dienā mums izdevās ieraudzīt taurentiņus, spāres, sienāžus, vaboles, pīles, gulbjus. Iepazinām Ungurmuižu un tās vēsturi.

Mēs, 3. klase, devāmies  uz Riebiņa ezeru. 15 septembra rītā  sajūsmināti un labi sagatavojušies sākām pārgājienu ar uzdevumu.  Mums izdevās ar lielu entuziasmu ceļa posmā Stalbe–Riebiņa ezers savākt sešus atkritumu maisus ar dažāda veida atkritumiem. Vērojām un centāmies izprast, vai ir spārni – vabolēm, naktstauriņiem un kāpuriem. Mācījāmies uzkurt ugunskuru, vērojām ezeru un veicām jautras kustību aktivitātes. Kopā veicām 11 km un 200m.

Sākumskolas skolotāji

Varētu arī interesēt...