Mazo karavīru āra diena

11.jūnijā jau no plkst.7:00 līdz 19:00 Stalbes vidusskolas pirmsskolas 3-6 gadīgie bērni izdzīvoja karavīru āra dzīvi. Neraugoties uz laika ziņās solīto karstumu, diena iesākās ar dažām lietus pilītēm un vēsu vēja pūsmiņu, kas nebūt netraucēja ķerties klāt līdzi paņemto telšu celšanai. Par lielu pārsteigumu skolotājām, tas bērniem izdevās ļoti draudzīgi un raiti. Patiesu sajūsmu sagādāja brīdis, kad ieradās skolas jaunsargi un Guntara Norbuta vadībā sāka no mašīnas piekabes krāmēt ārā dažādas karavīru lietas. Tad visi kopā cēla karavīru telti, tavu brīnumu, tai pašā vidū tika ielikts skurstenis un krāsns. Tādu telti daudzi nebija redzējuši, kāds pat izteica bažas, vai tādā ir droši gulēt, jo grozoties varēšot to krāsni apgāzt, tad gan visiem bija lielie smiekli.

Jaunsargi bija sagatavojuši bērniem dažādus uzdevumus, kas simboliski atspoguļoja karavīru trenēšanos un darbošanos. Tika spēlētas paslēpes “Tuk, tuk!”, ķerenes “Astītes”, pārvarētas šķēršļu joslas un pārvietotas lietas. Jaunsargi izrādīja patiesas rūpes, atbildību un gādību par pirmsskolas bērniem.

Visiem kopā aktīvi darbojoties, pusdienlaiks pienāca ātri un gardās pusdienas, makaroni ar gaļu, salāti, bulciņa un dzēriens, pazuda vēl ātrāk. Nu visi tādi piekusuši un laimīgi ieņēma teltis, lai varētu tajās iekārtoties ar saviem paklājiņiem, guļammaisiem un segām un ļauties dienas atpūtai. Lai dienas notikumiem iedotu mazliet spriedzi, lietutiņš tā ritmiski sāka dauzīt pa telšu jumtiem. Dažu tas iemidzināja uzreiz, daži gan lepni ziņoja, ka viņi noteikti negulēs, bet nogurums bija tik liels, ka drīz vien tieši viņi jau ļāvās saldiem sapnīšiem, bet nomodā palika pavisam citi pieci, kuri godam ar acīm sargāja aizmigušos un mutēm ļāva atpūsties.

Kad bērni modās no diendusas, tad lietutiņš jau sen bija gabalā, un varēja ķerties klāt launagam un sarunām ar jaunsargiem un G. Norbutu par karavīru āra dzīvi. Bērnus īpaši interesēja stāsti par karavīru bruņu tehniku. Uzzinājām, ka no 15.jūnija līdz 22.jūnijam Cēsu kauju simtgades programmā būs iespēja apskatīt rekonstruētu vēsturisko Igaunijas bruņu vilcienu “Brīvība”. Visi uz Cēsīm!

Mēs patiesi varam lepoties, ka mūsu skolā ir tik patriotiski jaunieši – R.Ekerte, R.R.Krupenko, K.Gaspersone, S.Ošiņa, G.Ošiņš, R.Liepiņš, E.Pužule-, aizrautīgs jaunsargu vadītājs G.Norbuts un aktīvas skolotājas A.Jānelsiņa un S.Belasika, un skolotāju palīgi I.Rudzīte un D.Gobiņa! Paldies viņiem visiem par to!

Stalbes vidusskolas Pirmsskolas metodiķe Kintija Blūmentāle

Varētu arī interesēt...