Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena- 4. maijs

Tu esi Latvija.

Šo pašu svētāko
Tu neaizmirsti:
vai celies debesīs,
vai jūras dzīlēs nirsti,

vai draugu pulkā
dali savu prieku,
vai viens pats satiecies
ar pretinieku –
Tu esi Latvija!

Ir noslēdzies aplis, īstenojot šī mācību gada lielo ideju “Aplido, apmīļo, sasildi Latviju!”

Par godu 4.maija svētkiem no 26.-30.aprīlim turpinājām izdaiļot Latvijas kontūrā novadus-Latgali, Kurzemi, Zemgali-ar skaistiem dabasskatiem, pilīm, tautastērpiem, cilvēkiem.

Katra klase uzdāvināja Latvijai puķi-izkrāsoja no finiera izgrieztu zieda kontūru. Šobrīd daudzie ziedi (visvairāk ir tulpju) rotā skolas pagalmu. Tas ir kā mīļš un silts sveiciens, darināts ar tik daudzu roku pieskārieniem.

Tika pievērsta īpaša uzmanība novadu valodas īpatnībām-dialektiem. Šajā jomā 4.-6.klases skolēni latviešu valodas, teātra mākslas un mūzikas stundu ietvaros sagatavoja priekšnesumus. 4.klase sarunājās latgaliski par dzimteni, 5. klase deklamēja dzejoli “ventiņu” mēlē. 6. klase nodziedāja dziesmu “Auga, auga rūžeņa”. Izklausījās smieklīgi, mīļi, interesanti. Reklāmas rullīšus ar tēmturi “Ražots Latvijā” demonstrēja 1.klase par zemenēm un 2.klase par saldējumu. Izskatījās garšīgi!

Kā mēs skatījāmies priekšnesumus? Protams, videotiešsaistē! Neraugoties uz šādu formātu, tik un tā jutām kopības sajūtu, emocionālo pārdzīvojumu un sadarbību. Skolas direktore J. Dzene noslēgumā vēlēja svinēt svētkus, sakopjot vidi, klājot svētku galdu, dodoties tuvākos vai tālākos ceļojumos pa Latvijas novadiem.

Skolotāja I. Kozlovska

Varētu arī interesēt...