Sākumskolas ekskursija uz VUGD Cēsu depo

Stalbes pamatskolas skolēni 30. oktobra pēcpusdienā devās mācību ekskursijā uz Cēsu ugunsdzēsības un glābšanas dienestu. Skolēniem bija iespēja izzināt, ko dara ugunsdzēsēji, cikos sākas un beidzas darba maiņa,  kā tiek pieņemts izsaukums, cik ilgā laikā apģērbjas ugunsdzēsējs, kā aprīkotas ugunsdzēsēju mašīnas un  kā pēc izsaukuma tās tiek savestas kārtībā nākamajam izsaukumam.

Tika dota interesanta iespēja  vienam no skolēniem uzvilkt un nodemonstrēt  ugunsdzēsēju tērpu.  Bērni varēja paturēt rokās aprīkojumu – šļūtenes galu- un izprast, cik tas ir smags. Katrs skolēns varēja paturēt skābekļa balonu, kas citam šķita smags, citam viegls.

Skolēni atzīst, ka par šo profesiju uzzinājuši daudz jauna, piemēram, ka  ugunsdzēsēji strādā 24 h ,ka,  dzēšot mežus un purvus, tajos  nebrauc ar lielajām  mašīnām, ka virs mašīnas ir ļoti garas trepes, ka tiek glābti ne tikai cilvēki, bet arī dzīvnieki. Un reizēm ugunsdzēsēji, glābjot cilvēkus, lauž durvis, rāpjas kokos un paši ir bīstamās situācijās.

Skolēni secināja, ka , lai kļūtu par ugunsdzēsēju, ir jābūt spēcīgiem, gudriem, godīgiem un ar labu veselību!

Sākumskolas skolotāja Jana Palsa

Varētu arī interesēt...