Sākumskolas skolēnu pārgājiens “Cēsu dabas ainavas”

22. maijs. Daba mums dod daudz lietu gluži par brīvu – tīrs gaiss, tīrs ūdens, skaistas ainavas, elpu aizraujoši skati. Šo sarakstu varētu turpināt vēl un vēl, bet vai mēs to visu pamanām, novērtējam, saudzējam? Vai atceramies, ka arī mēs esam dabas daļa, kas nevar pastāvēt bez tās.

22. maijā 32 sākumskolas klašu skolēni kopā ar savām audzinātājām devās pārgājienā “Cēsu dabas ainavas”. Skolēni ciemojās, izbaudīja un iepazina Rūcamavotu un Svētavotu, apskatīja Sarkanās klintis un Spoguļklintis, izstaigāja Cīrulīšu dabas takas, vērojot Draudzības kokus, Līgavas alu un ieklausoties Dabas orķestrī. Izkāpelēja, izstaigāja un izšūpojās Veselības takas objektos.

Atgriežoties skolā, skolēni atzina, ka tik garšīgu avota ūdeni nav dzēruši! Pārgājiena laikā daudzas limonādes pudeles tika izlietas un piepildītas ar dzidro avota ūdeni. Skolēniem patika  bradāt pa auksto avota ūdens taku, patika Svētavota saimnieces uzmanība un rituāls, skulptūras, putnu dziesmas un ūdens strautiņa čalošana. Patika miers un klusums.

Mūsu ciemošanās Svētavota takās finasiāli tika atbalstīta no projekta “Skolas soma”.

Inta Lapsiņa, sākumskolas skolotāja 

Varētu arī interesēt...